Udgivet i Skriv en kommentar

Bilradioer egnet til Toyota. 2020-modeller

Toyota bilradio kan overbevise med mange gode funktioner. Det tilbyder fremragende modtagelseskvalitet, når du spiller sange eller beskeder, men kan gøre mere end bare radio. Takket være GPS-navigationen kan du ikke gå tabt på vejen til din destination og vælge en optimal rute til rejsen. Det store berøringsskærmsdisplay er særlig brugervenligt og meget let at bruge.

Udstyret til en Toyota-bilradio inkluderer en kapacitiv berøringsskærm, der giver dig mulighed for at rotere, zoome, skubbe osv. Billeder og tilbyder særligt nem håndtering. Toyota bilradio tilbyder normalt DAB + support, ved hjælp af hvilken du kan modtage den digitale radio på din enhed via en DAB + Plus-adapter. Så snart Toyota bilradio har en CD / DVD-afspiller, kan du tilføje dine yndlingssange eller lydbøger til radioprogrammet.

Toyota bilradio har generelt også en subwooferudgang, så du kan drage fordel af meget god lydkvalitet. Under længere ture kan du også se film eller videoer i HD-kvalitet i pauserne. Skærmspejlefunktionen kan bruges til at overføre skærmens indhold af smartphonen til skærmen på Toyota bilradio. Denne funktion understøttes kun af smartphones, der har en USB-fejlfunktion. Dette er tilfældet med de fleste Android-telefoner og fra iPhone 5. Vigtigt: Skærmen på en iPhone 4 kan også spejles, men uden lydoverførsel.

Musikafspilningen kan alternativt finde sted via Bluetooth-forbindelse fra smartphone til Toyota bilradio. Da bilradioen normalt har en USB-port, kan du også afspille musik fra en MP3-afspiller, tablet eller mobiltelefon. Derudover har de fleste bilradioer en AUX lyd- eller videoindgang samt en videooutput (AV-OUT) og en lydudgang (AV-OUT).

Belysningsfarven på de fleste Toyota-bilradioer kan indstilles efter ønske og kan ændres afhængigt af dit humør. Hvis du vil sikre dig med et kamera, når du parkerer, tilbyder Toyota-bilradioen et bagfrakamera eller frontkameraindgang, som du kan tilslutte de tilsvarende enheder. Et specielt højdepunkt er det indbyggede Android-system – det giver dig de funktioner, du allerede kender godt fra din smartphone eller tablet: Du kan nemt downloade dine yndlingsspil, musik eller apps og bruge dem som sædvanligt. For eksempel kan du bruge Google Maps til at bestemme en rute. Android-systemet muliggør også internetbrug via en WiFi-forbindelse. Bemærk omkostningerne til WiFi-forbindelse, der gælder i din tarif. Internetbrug kan medføre ekstra omkostninger.

CAN-busforbindelsen (Controller Area Network) er allerede indbygget i en Toyota-bilradio, hvilket betyder, at du nemt kan tilslutte et rattet fjernbetjening og bruge det til at betjene køretøjet. Bemærk listen over kompatible køretøjer: de listede Toyota-modeller leveres med den passende ramme.

Udgivet i Skriv en kommentar

Bilradioer egnet til Mercedes. 2020-modeller

Som alle køretøjspecifikke modeller i vores butik inkluderer Mercedes-bilradioen en CAN-busforbindelse (Controller Area Network), dvs. en specifik Mercedes-forbindelse inklusive en passende Canbus-adapter. Denne forbindelse gør det nemt at indstille rattets fjernbetjening. Derudover er en radiofjernbetjening ofte inkluderet i leveringsomfanget: den er ergonomisk formet og tilbyder hurtig og sikker håndtering. Et navigationssystem er integreret i de fleste Mercedes-bilradioer.

Europa-kortmaterialet gemmes i navigationssystemet. En GPS-antenne er også tilgængelig på de fleste modeller. Dette vil føre dig sikkert til din destination, også uden for Europa. Europa-kortmaterialet indeholder information til omkring 50 lande, herunder Bulgarien, Island, Monaco og Vatikanet. Den tilsvarende software findes normalt på et microSD-kort. Dette findes allerede i GPS-åbningen. Funktionen med dobbeltfunktion er især praktisk til rejser med familie eller venner – den gør det muligt at bruge to forskellige bilradiofunktioner på samme tid, f.eks. Kan navigationen vises foran, mens der afspilles film, videoer eller musik på bagsæderne med ekstra skærme kan. Musik og video- eller filmafspilning er også mulig via USB-slot eller Bluetooth. Du kan også afspille filer fra en MP3-afspiller, mobiltelefon eller tablet via en ofte tilgængelig AV-indgang.

Med Bluetooth kan du foretage opkald, mens du kører takket være den håndfri funktion med telefonbogsfunktionen.

En Mercedes-bilradio har generelt en stor berøringsskærm i HD-kvalitet, så du ikke behøver at acceptere noget tab af kvalitet, når du spiller film eller musikfiler. Du kan også normalt indstille forskellige baggrunde.

Mange Mercedes-bilradioer tilbyder en speciel funktion i form af den indbyggede CD- og DVD-afspiller – dette er især fordelagtigt, hvis du gerne vil lytte til din favorit på farten eller vil have dine børns yndlingsfilm spillet. Det er lige så tænkeligt at få adgang til lydbøger under lange bilture, hvad enten det er til underholdnings- eller læringsformål. Der er dog meget musik og variation på radioen – der er mange stationer på forskellige frekvenser tilgængelige. Det intelligente RDS-system sikrer, at enheden skifter til den samme sender på en anden frekvens, når der er støj, uden at føreren behøver at distrahere sig selv eller gribe ind.

Alt i alt tilbyder Mercedes-bilradioen et moderne underholdnings- og informationssystem til på farten i et fremragende pris-ydelsesforhold. Når du bestiller, skal du være opmærksom på listerne over kompatible køretøjer – hvis din bilmodel er på listen, vil Mercedes bilradio blive leveret med den passende installationsramme.

Udgivet i Skriv en kommentar

Bilradioer egnet til VW. 2020-modeller

De køretøjsspecifikke VW-bilradioer har en CAN-busforbindelse (Controller Area Network). Dette muliggør en fjernbetjening på rattet uden behov for yderligere tilslutninger. Hvis din VW-model er inkluderet på listen over kompatible køretøjer, leveres VW-bilradioen med den passende ramme. Det gør tingene meget lettere – du skal bare tilslutte enheden korrekt, og den er klar til brug. Bilradioer med en USB-forbindelse eller en AUX IN-indgang giver en yderligere fordel. Du kan bruge forbindelserne til at afspille lyd- og videofiler fra en MP3-afspiller, IPod eller smartphone og til at oplade forskellige gadgets.

Hvis du vil komme til din destination sikkert og hurtigt, har du brug for et navigationssystem i høj kvalitet. Mange VW-bilradioer har integrerede navigationssystemer med kortmateriale til Europa. En ekstra GPS-antenne (“Global Positioning System”) tjener til at forbedre signalets modtagelseskvalitet og giver yderligere fordele på denne måde. Hvis rejsen fortsætter uden for Europa, kan du også downloade navigationsapps som Google Maps fra VW-bilradioer med Android-system. Spil, musik og film er også tilgængelige som apps eller online. Film, musik eller spil kan give underholdning på længere rejser. Bemærk, at der kan være ekstra omkostninger for en trådløs forbindelse via din internetudbyder. Betjeningen af en VW-bilradio er normalt mulig intuitivt ved hjælp af berøringsskærme i store områder.

Bluetooth-funktionen kan også give variation under kørsel. Denne funktion kan bruges til at afspille lydfiler (musik eller lydbøger) såvel som videoer fra mobiltelefonen på bilradioen. Håndfri funktion eller muligheden for håndfri telefonering ved rattet uden at skulle tage mobiltelefonen i hånden er særlig billig på længere rejser (hvilket ville være en administrativ handling). Bluetooth-håndfri funktion muliggør også brug af telefonbogen, hvilket betyder, at du kan få adgang til de opkaldte og gemte telefonnumre.

Hvis du kan lide at lytte til radioen på farten, kan du virkelig nyde VW-bilradio – de fleste modeller modtager radiostationer via AM / FM-frekvenser eller via den nyere digitale radio DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting). Under alle omstændigheder kan du antage god interferensimmunitet og en lang række sendere. Hvis signalet imidlertid afbrydes, skifter det indbyggede RDS-radiodatasystem (Radio Data System) automatisk til alternative frekvenser på den samme radiostation med bedre modtagelse. Så snart du er på billedet af, hvilke funktioner din nye VW-bilradio skal have, kan du søge efter en passende model i vores butik. Du finder alle de nødvendige oplysninger i de omhyggeligt udarbejdede produktbeskrivelser.

Udgivet i Skriv en kommentar

Bilradioer egnet til BMW. 2020-modeller

Som alle køretøjspecifikke modeller inkluderer BMW-bilradioen en CAN-busforbindelse (Controller Area Network), så fjernbetjening på rattet er øjeblikkeligt muligt. Bemærk listen over kompatible køretøjer: de listede modeller leveres med den passende ramme. Du behøver kun at tilslutte bilradioen, og du kan begynde at bruge den.

Særligt BMW-bilradioer af høj kvalitet har et integreret navigationssystem, herunder kortmateriale til Europa. Mange bilradiomodeller er udstyret med Android-systemet, hvilket betyder, at du kan hente spil og apps til enheden som normalt. For eksempel kan spil, musik eller film downloades og afspilles på bilradioskærmen. Du kan udvide det eksisterende kortmateriale ved at downloade Google Maps og bruge appen som et navigationshjælpemiddel på farten.

De fleste skærme har en berøringsskærmfunktion og er derfor særlig lette og intuitive at bruge. Med en ekstra Bluetooth-funktion kan du afspille lydfiler fra din mobiltelefon på bilradioen. En håndfri funktion eller håndfri telefonering ved rattet er også mulig via Bluetooth. For at være i stand til at bruge mobiltelefonens telefonfunktion som sædvanligt, er det også muligt at overføre den fra telefonbogen, hvilket betyder, at du har Bluetooth-adgang til de valgte og gemte telefonnumre på bilradioen.

Via en ekstra USB-port kan du oplade din mobiltelefon / tablet og andre enheder eller afspille musik- og videofiler på den store bilradioskærm. Selv hvis enheden kan gøre mere end bare radio, kan du nyde flere radiostationer med AM / FM-radio eller digital radio DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting). Med disse radiosystemer kan du forvente god interferensimmunitet og en større række sendere. Det indbyggede RDS (Radio Data System) radiodatasystem sikrer, at enheden skifter til alternative frekvenser med bedre modtagelse af den samme radiostation, når der er støj, uden at føreren behøver at distrahere sig selv. For at undgå at distrahere føreren har de fleste bilradiomodeller også den såkaldte dæmpningsfunktion – dette gør det muligt at slukke for bilradioen, mens du er på farten, så displayet ikke blænder.

Bemærk produktinformationen til de enkelte BMW bilradiomodeller – der finder du alle de funktioner, den valgte enhed har.

Udgivet i Skriv en kommentar

Bilradio egnet til SEAT. 2020-modeller

Bilradioerne til Seat-køretøjer har en CAN-bus (Controller Area Network) -forbindelse, der muliggør en fjernbetjening på rattet uden yderligere ledninger. Sæderens bilradioer leveres med den passende monteringsramme, så snart din bil vises på listen over kompatible køretøjer i produktbeskrivelsen. Seat-bilradioen tilbyder mange fantastiske funktioner, der gør enhver rejse til en oplevelse. Musikelskere ville være glade for AM / FM-bilradioen. Mange modeller er udstyret med RDS-funktionen. Denne funktion sikrer perfekt modtagelse, fordi Seat-bilradioen automatisk skifter til andre tilgængelige frekvenser på den samme sender, når der er støj eller anden signalinterferens.

Mange Seat-bilradioer er udstyret med DAB / DAB + digital radio. Digital radio giver flere fordele – visning af titlen og kunstneren samt en meget større række stationer. Ikke kun aktuel musik, men også aktuelle nyheder er til stede på bilradioen: På denne måde får du information om mulige trafikpropper eller nødsituationer på din rute. Hvis der ønskes en ændring af radioen, kan enheder som mobiltelefoner, tablets eller MP3-afspillere tilsluttes Seat bilradioen via USB eller AUX-IN. I dette tilfælde kan videofiler og film også afspilles. Føreren kan kun nyde de moderne HD-skærme i storformat i pauserne, mens videofunktionen også er tilgængelig for passagererne i bagsædet under kørslen. Hvis børn rejser, kan det gøre rejsen mere varieret og afslappet.

Datatransmission via Bluetooth kan også tænkes – uanset om det er musik, film eller lydbøger. Bluetooth-funktionen hjælper også chaufføren med at foretage håndfri opkald under kørslen, så mobiltelefonen ikke bliver taget i hånden, og opkaldet kan foretages via bilens radioradio. De sædvanlige telefonfunktioner på mobiltelefonen – sidste opkaldsnumre, ubesvarede opkald og lignende er også tilgængelige via Bluetooth. For mindre distraktion under kørsel kan dæmpningsfunktionen også aktiveres – displayet kan hurtigt slukkes, hvis det f.eks. Skulle blende.

Mange Seat-bilradioer tilbyder også en parkeringssensorforbindelse og tilslutninger til et bagerste kamera. Hvis du vil have de tilsvarende funktioner, skal du tage et kig på produktbeskrivelsen – alle funktioner i Seat bilradio vises der.

Udgivet i Skriv en kommentar

Installation af en bilradio

Du behøver ikke at være ekspert for at installere en moderne bilradio. Du behøver kun at kende det grundlæggende, som vi kort forklarer nedenfor.

Du kan installere en bilradio på to forskellige måder:

 • via ISO stereo stik uden CAN-bus;
 • med CAN-bus.

Hvad er ISO-formatet, og hvordan forbindes det?

Normalt har alle moderne biler en ISO-forbindelse til en bilradio. Alt hvad du skal gøre for installationen er:

 • Tilslut ISO-stikket til køretøjets ISO-port;
 • Tilslut ISO-stikket til bilradioen;
 • Monter bilradioen i instrumentbrættet, og fastgør den med konsollerne.

Hvis der ikke er noget ISO-stik, kan du forbinde det med følgende ledninger:

 • Batteridrevet kabel – normalt gul, undertiden rød.
 • ACC-kablet fortæller bilradioen, at systemet modtager strøm. Dette er nødvendigt for at aktivere bilradioen. ACC-kablet er typisk rødt og lidt mindre end hovedstrømforsyningen. Hvis der ikke er noget ACC-kabel, kan du tilslutte det til cigarettænderen eller antændelsen.
 • Jordledning, for det meste sort.
 • ILL (illuminations) ledningen bruges til at aktivere auto stereo belysning på samme tid som køretøjets forlygter eller fenderlamper.
 • Power antennekabel (ANT). Hvis der er en antenneforstærker, kan kablet bruges til at drive bilradioen og derefter denne forstærker. Det kan også bruges som et signal til en indtrækkelig antenne, men ikke alle bilradioer er udstyret med den.
 • Vendekablet gør det muligt at aktivere reverseringskameraet. Du kan tilslutte dette kabel til baglygter.
 • Højttalerkabler er normalt forbundet til en sammensat udgang.

Et kredsløbsdiagram udskrives normalt på bilradioen. Følgelig skal du studere dette diagram omhyggeligt, før du opretter forbindelse, samt ledningsdiagrammet til din bil, så du ikke blander kablerne, da deres farve kan variere med forskellige modeller.

Hvad er CAN-bussen, og hvordan er den tilsluttet?

CAN-bussen er en speciel bus udviklet af Robert Bosch. Det bruges til at forbinde mikrokontrollere og enheder til de elektroniske styreenheder (ECU). Det er derfor meget mere almindeligt i dagens køretøjer end tidligere “kabelsele”.

Når du bruger CAN-bussen, skal følgende linjer være tilsluttet:

 • Main stream;
 • negativ;
 • CAN-buskabler, normalt med en adapter til tilslutning;
 • Højttalerkabel.

Alle andre elementer som belysning, bagkamera og andre bruger CAN-bussen, hvilket gør tilslutningen af bilradioen meget lettere og hurtigere.

Udgivet i Skriv en kommentar

Ny generation af Android-bilradioer

Googles Android er verdens mest populære operativsystem, der kontrollerer ikke kun smartphones, men også bærbare computere, tablets, tv’er, smarture og endda køleskabe. Ikke underligt, at Android også bruges i bilradioer.

Hvad er Android til en bilradio? Hvis du har Android som operativsystem, betyder det, at din enhed er kraftig nok. Dette operativsystem tilbyder også følgende fordele:

 • giver nem adgang til alle enhedsfunktioner;
 • sikrer hurtig og korrekt betjening af bilradioen;
 • giver dig mulighed for at downloade yderligere apps fra Google Play Store;
 • Googles synkronisering mellem alle dine Android-enheder.

Med andre ord er Android-enheder kendetegnet ved deres forskellige muligheder.

Bemærk, at forskellige moderne enheder kan køre forskellige versioner af Android-platformen. De mest almindelige versioner er:

Udgivet i Skriv en kommentar

1DIN vs. 2DIN-bilradioer: typer, funktioner og sammenligninger

En moderne bil i dag kan næppe tænkes uden et lydsystem, hvis hovedkomponenter er en bilstereo eller en modtager. Funktionerne af disse enheder er steget markant i de sidste 10-15 år, hvilket er godt på den ene side, men på den anden side kræver en meget vanskelig beslutning for bilisterne. For at gøre dit liv lettere informerer vi dig om 1-DIN og 2-DIN bilradioer, deres typer, funktioner og andre vigtige ting, som enhver køber skal vide.

De vigtigste fordele ved en moderne bilradio

Indtil for nylig var funktionaliteten af en bilstereo begrænset til at spille cd’er eller endda kassetter og FM-radio. I øjeblikket tilbyder de fleste af følgende funktioner:

 • CD / DVD-afspiller;
 • Afspilning af alle populære multimediefilformater fra USB-stick og SD-kort;
 • Afspilning af musik på din mobiltelefon og streaming via Bluetooth til din bilradio;
 • Stor LCD-skærm og videoafspilning;
 • GPS-navigation
 • Wi-Fi, 3G eller 4G trådløs forbindelse;
 • Synkronisering med smartphonen, så du kan afspille opkald gennem bilens højttalere;
 • Kontroller den smarte enhed ved at berøre køretøjets display;
 • Videospil osv.

Derudover kan der være yderligere funktioner såsom daglig planlægger, kalender osv. Det er sikkert, at ikke alle modeller er udstyret med disse funktioner. Jo bedre det er udstyret, jo mere koster det. For eksempel, hvis du ikke har brug for GPS-navigation, behøver du ikke betale ekstra for det.

1DIN bilradio

For kompatibilitet, i. muligheden for at installere en bilradio i en bil, der er standarddimensionerne for lydsystemet i et køretøj – 1DIN og 2DIN, så størrelsen på enhedens karosseri.

I begyndelsen af 1980’erne understregede bilproducenter vigtigheden af standarder for størrelsen på bilstereoer. DIN blev vedtaget i 1984 som en international standard og bruges stadig i dag. Med denne standard kan bilister installere deres bilradioer uden at ændre udseendet på køretøjets indre, instrumentbrættet eller et instrumentbræt. 1-DIN-bilradioerne har en standardstørrelse på 178 × 50 mm og kan være af enhver længde inden for et rimeligt interval.

Funktionalitet

De fleste bilister synes, at 1-DIN stereo er mindre funktionelt end dets “storebror” 2-DIN stereo. Der er selvfølgelig en smule sandhed i det, men ikke alt – der kun påvirker gamle modeller. Kvaliteten af moderne enheder er sammenlignelig, de kunne have både en udfoldelig skærm og en USB-port og en kortlæser.

Så hvis du har et instrumentbræt til 1-DIN-standarden, behøver du ikke at forstørre det.

2DIN bilradioer

Som allerede nævnt har 2-DIN-bilradioerne en anden størrelse, de er dobbelt så høje som den enkelte DIN-standard – 178 × 100 mm. Derfor er tilstedeværelsen af en berøringsskærm i en moderne bilradio obligatorisk. En anden funktion ved de fleste modeller er tyveribeskyttelsen: panelet er ikke helt aftageligt, kun den forreste del med dobbeltknapper. Andre funktioner er modelafhængige.

Husk, at der udover 1- og 2-DIN-standarden også er 1,5-DIN-bilradioer. De er 75 cm høje og dermed 1,5 gange højere end 1-DIN.