Bilradioer DAB+ med Bluetooth

I dag ønsker flere og flere bilister at udskifte den fabriksmonterede bilradio med den nye DAB+ bilradio. Hvorfor?

Hvad er en DAB+ bilradio?

DAB står for Digital Audio Broadcasting (DAB) og er et radiosystem, der giver en bedre lydkvalitet end konventionel FM/AM-radio.

De digitale transmissioner fra bilradioen DAB indeholder mere oplysninger end konventionelle FM/AM-transmissioner. Desuden er den superhurtige bølgelængde på ca. 220 MHz med til at forbedre lydkvaliteten af både musik og talte ord.

DAB+ bilradioen er op til tre gange mere effektiv end transmissionen, giver et endnu større udvalg af stationer og en forbedret lydkvalitet. Med et DAB+ -system er der desuden mindre risiko for, at senderen går ud af drift. Det er muligt at modtage 10, 18 og endda 24 stationsprogrammer på en enkelt frekvens. Desuden giver DAB+ dig mulighed for at modtage yderligere datatjenester som f.eks. trafiknyheder, vejr og overskrifter.

Hvilke fordele har DAB+ i forhold til DAB?

Et større udvalg af programmer. DAB+-bilradioen fungerer efter en nyere standard. Med DAB-bilradioen udsendes et program med en datahastighed på 128 kilobit pr. sekund. DAB+ bilradioen sender kun med 80 kilobit pr. sekund! Lytteindtrykket lider ikke under dette. Det kan endda forbedres.

Yderligere oplysninger. Takket være mere “plads” til digitale data kan der hurtigere overføres betydeligt mere præcise oplysninger i forbindelse med trafikulykker i byerne. Forskellige supplerende data, der kan være forstyrrende, overføres uhørligt med programmet.

Uafhængig modtagelse. Med DAB+-radioen kan de stationer, der kan modtages via mellembølger, nyde godt af. DAB+ bilradioen forbedrer stationens transmissions- og modtagekvalitet uanset styrken af modtagesignalet.

En god fejlrettelse. DAB+ bilradioen skifter automatisk til ultrakorte bølger, hvis signalet fra den forudvalgte station er ret svagt.

Let at bruge. Den store fordel er, at DAB+-radioen er nemmere at bruge. FM-bilradioer er normalt udstyret med Radio Data System-funktionen. Med denne funktion kan du gemme stationer som forudindstillinger og vælge den relevante station mellem dem uden at skulle indstille radioen. Du kan ikke gemme mange stationer.

Med en DAB+ bilradio er det altid muligt at skifte til en anden station med et enkelt tryk på en knap. Der er ingen søgefunktion, der kan finde den samme station på forskellige frekvenser. Alle stationer er i forskellig modtagekvalitet. Bilradio DAB+ giver også flere visuelle oplysninger som f.eks. stationens navn, programmet, DJ’en, titlen og kunstneren.

Bilradioer DAB+ 2 DIN og bilradioer DAB+ 1 DIN er udstyret med en bred vifte af funktioner. Disse funktioner omfatter bl.a.:

● Vis High Definition ● Bredskærmsformat ● Bluetooth-musik ● Bluetooth håndfri funktion ● Integreret GPS-navigation ● AM/FM RDS-radiotuner ● USB-tilslutning ● MicroSD-kortplads ● Mappefunktion ● Flere sprog at vælge imellem ● Tilslutninger til bakkamera og fjernbetjening af rattet

Bilradioer DAB+ med Bluetooth

Med Bluetooth-funktionen kan du meget hurtigt forbinde radioen med din mobiltelefon. Via Bluetooth kan du afspille musik trådløst, føre en samtale og få adgang til flere funktioner i mobiltelefonen. Du behøver ikke at tage hænderne fra rattet.

Bilradioer DAB+ med GPS-navigation

Denne funktion hjælper dig med at finde den korteste og hurtigste vej til et sted. Internetforbindelsen er ligegyldig her, da kortene allerede er downloadet til bilradioen.

Bilradioer DAB+ med USB-tilslutning

Takket være USB-forbindelsen kan du lytte til din elskede musik flere gange. Det er praktisk at lytte til musik via radioen uden at tage USB-hukommelsen ud.

Bilradioer DAB+ med bakkamera

Næsten alle vores modeller af bilradioer DAB+ har tilslutning til bakkamera. Bakkameraet hjælper føreren og reducerer risikoen ved bakning.

Når du har købt en DAB+ bilradio, kan du se frem til fuld underholdning. I vores butik kan du vælge din yndlingsmodel af DAB+ bilradio og nyde lyden og alle de fordele, som DAB+ bilradio kan tilbyde dig under dine rejser.

Skriv en kommentar