1DIN vs. 2DIN-bilradioer: typer, funktioner og sammenligninger

En moderne bil i dag kan næppe tænkes uden et lydsystem, hvis hovedkomponenter er en bilstereo eller en modtager. Funktionerne af disse enheder er steget markant i de sidste 10-15 år, hvilket er godt på den ene side, men på den anden side kræver en meget vanskelig beslutning for bilisterne. For at gøre dit liv lettere informerer vi dig om 1-DIN og 2-DIN bilradioer, deres typer, funktioner og andre vigtige ting, som enhver køber skal vide.

De vigtigste fordele ved en moderne bilradio

Indtil for nylig var funktionaliteten af en bilstereo begrænset til at spille cd’er eller endda kassetter og FM-radio. I øjeblikket tilbyder de fleste af følgende funktioner:

  • CD / DVD-afspiller;
  • Afspilning af alle populære multimediefilformater fra USB-stick og SD-kort;
  • Afspilning af musik på din mobiltelefon og streaming via Bluetooth til din bilradio;
  • Stor LCD-skærm og videoafspilning;
  • GPS-navigation
  • Wi-Fi, 3G eller 4G trådløs forbindelse;
  • Synkronisering med smartphonen, så du kan afspille opkald gennem bilens højttalere;
  • Kontroller den smarte enhed ved at berøre køretøjets display;
  • Videospil osv.

Derudover kan der være yderligere funktioner såsom daglig planlægger, kalender osv. Det er sikkert, at ikke alle modeller er udstyret med disse funktioner. Jo bedre det er udstyret, jo mere koster det. For eksempel, hvis du ikke har brug for GPS-navigation, behøver du ikke betale ekstra for det.

1DIN bilradio

For kompatibilitet, i. muligheden for at installere en bilradio i en bil, der er standarddimensionerne for lydsystemet i et køretøj – 1DIN og 2DIN, så størrelsen på enhedens karosseri.

I begyndelsen af 1980’erne understregede bilproducenter vigtigheden af standarder for størrelsen på bilstereoer. DIN blev vedtaget i 1984 som en international standard og bruges stadig i dag. Med denne standard kan bilister installere deres bilradioer uden at ændre udseendet på køretøjets indre, instrumentbrættet eller et instrumentbræt. 1-DIN-bilradioerne har en standardstørrelse på 178 × 50 mm og kan være af enhver længde inden for et rimeligt interval.

Funktionalitet

De fleste bilister synes, at 1-DIN stereo er mindre funktionelt end dets “storebror” 2-DIN stereo. Der er selvfølgelig en smule sandhed i det, men ikke alt – der kun påvirker gamle modeller. Kvaliteten af moderne enheder er sammenlignelig, de kunne have både en udfoldelig skærm og en USB-port og en kortlæser.

Så hvis du har et instrumentbræt til 1-DIN-standarden, behøver du ikke at forstørre det.

2DIN bilradioer

Som allerede nævnt har 2-DIN-bilradioerne en anden størrelse, de er dobbelt så høje som den enkelte DIN-standard – 178 × 100 mm. Derfor er tilstedeværelsen af en berøringsskærm i en moderne bilradio obligatorisk. En anden funktion ved de fleste modeller er tyveribeskyttelsen: panelet er ikke helt aftageligt, kun den forreste del med dobbeltknapper. Andre funktioner er modelafhængige.

Husk, at der udover 1- og 2-DIN-standarden også er 1,5-DIN-bilradioer. De er 75 cm høje og dermed 1,5 gange højere end 1-DIN.

Skriv en kommentar